Als je met iemand zalig kan tongzoenen betekent dat 2 dingen

0
2030

Klik.

Tongzoenen, alle mensen die van elkaar willen genieten, doen het. Maar als je erover nadenkt, is het best wel een beetje vies: je tong in een ander z’n mond steken en vervolgens aanrakingen maken.

Je zal ook nooit met iedereen op dezelfde vlotte manier kunnen tongkussen: ofwel klikt het, ofwel klikt het niet. Als kussen met een bepaalde persoon altijd even lekker is, wil dit vanuit evolutionair standpunt zeggen dat jullie genetisch compatibel zijn. Dat betekent zoveel als een goed duo om een gezonde baby op de wereld te zetten.

(lees verder op de volgende pagina voor de tweede reden)

Fulvio D’Acquisto, professor in de immunologie aan de Universiteit van Roehampton, heeft het onderzocht: “Door te kussen kunnen we de meest compatibele en geschikte partner identifiëren.”

“De menselijke reukzin is niet erg ontwikkeld. Door te kussen kan je iemand letterlijk proeven en ruiken. Zo kan je achterhalen of je verschilt qua immuunrespons. Hoe groter dat verschil, hoe groter de aantrekking.” Dat is ook meteen de tweede conclusie: tegenpolen trekken elkaar aan.

Maar normaal gezien is het toch vies als iemand anders z’n tong in jouw mond zou steken? “Uit onderzoek blijkt dat seksuele opwinding gevoelens van walging onderdrukt. Dat is niet onlogisch omdat je lichaamssappen uitwisselt en dus het risico loopt om besmet te geraken”, besluit volutionair psychologe Sarah Johns.

GEEN REACTIES