Alle dagen seks

Het is de titel van een nieuw programma op VIJF.

Seksprogramma’s op televisie: in de jaren ’70 zou een concept in die richting ongetwijfeld in de vuilnisbak belanden, maar de jongste jaren kan alles. Toch is het al meer dan 20 jaar geleden dat de Nederlandse zender AVRO voor het eerst uitpakte met ‘Seks met Angela’, gepresenteerd door Angela Groothuizen. Het was een… praatprogramma dat zich vooral richtte tot jongeren die over de verschillende facetten van seks openlijk werden geïnformeerd.

Later (2005) ging RTL5 al een stap verder met het programma ‘Beter in Bed’. In elke uitzending kwam een koppel aan bod en kregen onomwonden advies en een aantal seksoefeningen in de schoot geworpen. Meer recent kwam men met de kordate titel ‘Spuiten en Slikken’ op de proppen, waarin zonder omwegen werd gepraat over seks en drugs. En binnenkort start RTL5 met ‘Sex Academy’, waaraan o.a. Goedele Liekens zal meewerken.

[related-posts]

Tijd dat Vlaanderen ook eens met een heus seksprogramma op de buis komt. Vanaf woensdag 4 februari is het zo ver. De zender VIJF kondigt ‘Alle Dagen Seks’ aan als een gloednieuwe programmareeks, maar ik vermoed dat het een Vlaamse kopie zal worden van een tv-formule die het in 2014 al erg goed deed op de KRO. Een aantal stellen deden elke week mee aan een ‘sexperiment ‘ en na een week rapporteerden ze hun dagelijkse ervaringen.

VIJF vat de inhoud van de programmareeks als volgt samen: enkele koppels laten zich onderdompelen in de wereld van seks. En ze hebben er zin in. De stellen zullen niet alleen open en bloot praten over het belang van seks in hun relatie, maar zullen aan de hand van reportages en ‘de seksenquête’ ook een blik werpen op de ins & outs van het seksleven van Vlamingen.

[related-posts]

Ann Reymen en Annelien Coorevits zijn de gezichten van dit nieuwe programma. Met ‘Alle dagen seks’ wil VIJF een eerlijke, herkenbare en feelgood kijk op seks in Vlaanderen brengen. Ann Reymen leidt het studioprogramma vier weken lang in goede banen, terwijl Annelien Coorevits elke week op pad wordt gestuurd op zoek naar pittige weetjes of speeltjes. Bovendien worden de koppels én Ann in de studio begeleid door een seksuoloog.