80% kans op orgasme voor elke vrouw dankzij ‘het gouden trio’

Hoogtepunt.

Een orgasme, ook wel climax of klaarkomen genoemd, is het lichamelijke en geestelijke hoogtepunt van seksuele stimulering. De meeste vrouwen kennen alleen clitorale orgasmen. Zij komen tot een hoogtepunt door stimulatie van de clitoris en niet door penetratie. Maar de vaginale stimulans wordt vaak wel als belangrijk ervaren, om het orgasme vollediger en intenser te maken.

Voordat een vrouw een orgasme heeft, wordt de vagina vochtig en zwelt de clitoris op door een vergroting van de bloedstroom die in het sponsachtige weefsel van de clitoris wordt vastgehouden. Wanneer een vrouw dicht bij een orgasme komt, verdwijnt de clitoris in een huidplooi en de kleine schaamlippen worden donkerder van kleur. Sommige vrouwen hebben geen rustperiode zoals mannen en kunnen snel na een orgasme tot een nieuw hoogtepunt komen wanneer de stimulatie doorgaat.

Een spijtig misverstand is dat één derde van de mannen denkt dat vaginaal penetreren de beste manier is voor een vrouw een hoogtepunt te bezorgen, want bij slechts 35% van de vrouwen lukt het effectief op deze manier


(lees verder op de volgende pagina)