8 redenen om een kaalkop aan de haak te slaan

Kale mannen zijn best sexy.

Is het jou ook al opgevallen dat kale mannen de jongste jaren meer in het straatbeeld voorkomen dan vroeger? En van enige gêne is er nauwelijks nog sprake. Veel lachwekkender zijn mannen die hun kaalheid proberen te verbergen met een postiche of een pruik die al vanop een afstand van 50 meter is te onderscheiden van echt haar.

Het zal wel niet Philippe Geubels zijn die ‘de kletskop’ promootte en met een mogelijke epidemie van haaruitval heeft dit ook geen uitstaans, maar de algemene kijk op kale mannen is gewoon veranderd. Sterker nog: men vindt ze zowaar sexy én ze worden begeerd! Blijkt zelfs dat kale mannen veel sneller een date kunnen bewerkstelligen dan hun behaarde collega’s die op zoek zijn naar een bevallige vrouw.

[related-posts]

Bovendien is het al enkele jaren een trend dat mannen ook hun borst-, oksel- en rugbeharing, ja zelfs hun schaamhaar scheren of epileren of laten waxen. Schoonheidssalons worden tegenwoordig ook bezocht door een niet onbelangrijk aantal mannen.

Volgens een recente rondvraag van een Nederlands datingbureau zijn er verschillende redenen waarom kale mannen tegenwoordig in de smaak vallen van vrouwen én mannen. Veel uitleg is er niet bij nodig, want voor de ondervraagde vrouwen die dates hadden met verschillende mannentypes, zijn deze stellingen waarheidsgetrouw en bijgevolg dé uitdaging om eens een kaalkop in huis te halen:


(lees verder op de volgende pagina)