7 tekens van een emotioneel ongezonde relatie

Slechte signalen.

Er bestaan goede en slechte relaties. Bij een slechte relatie denken we meteen aan partners die bedriegen en gewelddadig zijn. Toch kan een relatie ook ongezond zijn op een veel subtielere manier. Het kan zijn dat er op het eerste gezicht niets mis lijkt. Er is geen bedrog in het spel, geen sprake van fysiek geweld en over het algemeen verloopt het dagelijks leven als koppel zonder veel problemen. Toch kan het zijn dat je in een emotioneel ongezonde relatie zit. Als je eerlijk bent met jezelf, besef je dat je partner je niet gelukkig maakt. Niet omdat je hem of haar niet graag ziet, maar omdat hij/zij zich narcistisch of manipulatief gedraagt. Dit zijn de 7 belangrijkste tekens dat je in een emotioneel ongezonde relatie zit:

1. Hij/zij noemt je dom of gek

Je partner noemt je dom. Hij/zij vindt zichzelf de ‘slimme’ in de relatie en weigert vaak iets uit te leggen omdat je “het waarschijnlijk toch niet zult begrijpen”. Een ander slecht teken is als je partner je “gek” noemt tijdens een argument. Het betekent dat hij/zij niet wilt luisteren naar jouw argumenten.
slechte relatie 1


2. Hij/zij staat niet voor je klaar

Je partner is er niet voor jou als je emotionele steun nodig hebt. Of je durft het niet tegen je partner te zeggen dat je steun nodig hebt, omdat je het gevoel hebt dat hij/zij het niet zou begrijpen.
slechte relatie 2


(lees verder op de volgende pagina)