7 manieren van tongzoenen die je moet vermijden

Mondje open en ogen dicht!

Tongzoenen, het werkwoord. Er bestaan tal van synoniemen voor en het ene klinkt al beschaafder en vindingrijker dan het andere: afwassen, amandeltennissen, aflebberen, bekken, French kissing, huigtikken, kopkluiven, muilen, speeksellepelen, snavelen, tongworstelen, vijzen, … Maar de varianten -en dan hebben we het over het zelfstandig naamwoord- zijn in de praktijk minder talrijk.

Hoe vaak heb jij al kunnen zeggen: “Nooit heeft iemand mij zo heerlijk gekust!”? De ene beheerst het inderdaad beter dan de andere en vaak is de eerste tongzoen een afknapper. Eén van de partners blundert wel eens en zoent op een manier die jou niet aanstaat. Dit zijn zowat de meest voorkomende niet gesmaakte tongzoenen:

1. De bijter

Sommigen hebben de neiging om tijdens het zoenen je tong te ‘betasten’ met de tanden. Het begint met een zacht knapje, maar kan uitmonden in een reeks beetjes die best pijn kunnen doen.

poesje

 

2. De likker

De zoener wil niet alleen je lippen en je tong likken, maar ook je neus, je oogleden, je oren, … Voor je het weet, krijgt je hele gezicht en hals een wasbeurt die niet echt prettig aanvoelt.

gecko

(lees verder op de volgende pagina)