7 criteria om te ontdekken of jij een alfa bent

Alfa of bèta, that’s the question!

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar jouw aard en aanleg kunnen vervat worden in één woord: je bent ofwel een ‘alfa’ ofwel een ‘bèta’, tout court. Je kan ook een ‘gamma’ zijn, maar de kenmerken ervan leunen te sterk aan bij de alfa’s en die wetenschappelijke uitleg willen we je besparen.

In academische kringen is de terminologie al lang een begrip. Alfa’s hebben specifiek aandacht voor talen, cultuur, menselijke waarden en creativiteit, terwijl bèta’s eerder zakelijk door het leven gaan en hoofdzakelijk voor een wetenschappelijke studierichting zullen kiezen.

Maar ook in een relatie kan je elkaars tegenpolen zijn en toch bijzonder goed met elkaar opschieten. Toets je eigen aard en die van je partner aan volgende kenmerken en dan worden ‘mijn alfaatje’ en ‘mijn bètaatje’ weldra misschien koosnaampjes. Een volgende keer hebben we het over de bèta’s, maar laten we beginnen met de alfa’s. Noot: deze kenmerken gaan zowel op voor mannen als voor vrouwen.

1. Doorzetter:

De alfa geeft nooit op. In de fabel van de haas en de schildpad is de alfa de schildpad en blijft op het eind als laatste over. Er zijn geen grenzen aan zijn/haar volharding. De alfa heeft een dieselmotor en weet dat elke grote verwezenlijking veel en hard werk vereist.

schildpad2


(lees verder op de volgende pagina)