6 problemen die in elke relatie voorkomen

Geen paniek, dit is normaal.

Zelfs in de beste relatie loopt het niet altijd van een leien dakje. Maar voor je de moed verliest door te denken dat de enige bent die met deze problemen worstelt, bekijk eerst het onderstaande lijstje. Want deze obstakels vind je zelfs bij de sterkste koppels!

koppel


1. Aandacht

Dit is misschien een van de meest voorkomende klachten in een relatie, zeker bij vrouwen. In tijden van stress hebben we allemaal een grotere behoefte aan begrip en geborgenheid. Dit is heel normaal. Het wordt pas een probleem als een van de partners verwacht dat de andere zijn of haar gedachten kan lezen. Vermijd ruzie en communiceer op een vriendelijke manier wat je nodig hebt.

ruzie


2. Een “break”

Een break hoeft niet altijd naar een break-up te leiden. Soms moet je gewoon even een adempauze nemen en alles eens op een rijtje zetten. Je moet trouwens niet wachten tot er problemen zijn om dit te doen. Heb je een mogelijkheid om je even terug te trekken uit de relatie voor een paar dagen of zelfs een week? Spreek dat gewoon af met je partner. Je kunt deze pauze gebruiken om met jezelf bezig te zijn en je partner eens goed te missen. Bij je terugkeer springen de vonken er weer af!

vrouw reizen


(lees verder op de volgende pagina)