5 signalen waardoor je weet of je in een ‘rebound relatie’ zit

Liefdesverdriet kan je moeilijk camoufleren.

Kende jij de term; een rebound relatie? Misschien zit je er momenteel zelf middenin: één van de partners gaat niet zo lang na de breuk met zijn/haar ex een nieuwe relatie aan, maar de herinnering aan de ex blijft sterk leven in het hoofd en het hart en buien van oprecht liefdesverdriet zijn maar moeilijk te verdringen.

vrouwdroevig
Huilbuien en oprecht liefdesverdriet zijn moeilijk te verdringen.


Je hebt je intussen in de armen van een andere partner gestort in de hoop dat die dezelfde of meer liefde te bieden heeft. De kans is echter groot dat je je -precies door je liefdesverdriet- aan iemand gaat binden en een soort van troost gaat zoeken bij iemand die je onder normale omstandigheden nooit zou hebben uitgekozen of waar je je in een andere situatie nooit toe aangetrokken zou hebben gevoeld.

koppelkussen2
Je zoekt een partner tot wie je je anders nooit aangetrokken zou voelen.


Een rebound situatie is bij wijze van spreken een pleister op de wonde, hoe je ook probeert de nieuwe relatie positief aan te pakken. Zulke relaties zijn meestal geen lang leven beschoren. Het is een bekend fenomeen dat deze ‘overbruggingsrelatie’ een einde neemt van zodra het hartzeer uit de vorige relatie is verwerkt. Dit zijn 5 signalen waardoor je weet of je in een rebound relatie zit:

(lees verder op de volgende pagina)