5 signalen dat je in de verkeerde relatie zit

Tekens aan de wand.

Een relatie zonder strubbelingen bestaat eigenlijk niet. Zelfs sprookjeskoppels moeten hindernissen uit de weg ruimen: een boze schoonmoeder, een vervaarlijke draak of een langdurige vloek, bijvoorbeeld. Het is dus normaal dat een relatie soms lastig momenten kent. Net daarom is het moeilijk om te bepalen op welk moment de vervelende dagen zwaarder doorwegen dan de leuke dagen. Al zijn er enkele signalen die een rood lichtje in je achterhoofd zouden moeten activeren. Als je een paar of meerdere van deze tekens aan de wand herkent, wordt het misschien tijd om jullie romance in vraag te stellen. Je moet natuurlijk niet meteen uit elkaar gaan. De relatie kan de moeite zijn om voor te vechten. Voor elk probleem bestaat immers een oplossing. De olifant in de ruimte aankaarten, is meestal de beste oplossing. De beste oplossing is dus: praat erover.
Al kan het ook zijn dat je partner niet luistert, de realiteit in de weg staat of dat dezelfde problemen steeds terugkeren. Dan kan het tijd worden om de waarheid onder ogen te zien: misschien zijn jullie gewoon niet voor elkaar gemaakt.

1. Je hebt het gevoel dat je jezelf verliest in de relatie

Alles wat je leuk vond aan jezelf, ben je kwijt aan het raken. Je partner geeft je geen ruimte om jezelf te zijn of om je eigen hobby’s te hebben. Hij/zij controleert je en dwingt zijn/haar levenswijze aan je op.

2. Jullie vertrouwen elkaar niet

Door vroegere situaties waarbij de een de ander bedrogen heeft, of zelfs door problemen uit vorige relaties, kan er jaloezie ontstaan. Een gezonde portie jaloezie kan eigenlijk geen kwaad, maar als elk vertrouwen tussen jullie verdwijnt, zijn jullie helaas verzand in een straatje zonder einde.

Via giphy.com


[related-posts]
(lees verder op de volgende pagina)