5 signalen dat jullie relatie voor altijd is

En nooit discussies hebben is er geen van!

Ieder koppel heeft wel eens een discussie, en dat is maar goed ook. Het mag dan wel niet leuk zijn op dat moment, het is eigenlijk een teken van een gezonde relatie. Relatie-expert Max Blumberg van de London’s Goldsmiths University legt uit dat discussies essentieel zijn voor een gezonde relatie, en dat een gebrek aan conflict eerder wijst in de richting van een uitgebluste relatie…

Hoe zit het nu met jullie relatie? Blumberg heeft 5 indicaties opgelijst die het geheim zijn tot een gezonde en gelukkige relatie!

1. Jullie hebben 6 leuke momenten voor 1 slecht moment

Het al dan niet hebben van discussies geeft niets prijs over de stand van zaken, maar de frequentie waarin ze voorkomen wel. Blumberg maakt duidelijk dat het belangrijk is omĀ  problemen te kunnen ventileren en er te kunnen over praten. Zelfs verhitte discussie zijn soms nodig – wacht dan minstens 3-4 uur vooraleer je probeert het rustig uit te praten. Elk conflict moet worden uitgepraat, omdat jullie er zo sterker uitkomen.

Wanneer jullie vaker discussies hebben dan leuke momenten, kan het een teken zijn dat jullie relatie niet goed loopt.

couple-407150_960_720


2. Tijd voor make-up sex

Het lijkt banaal, maar het is niet genoeg om na een discussie elkaar een kus te geven. Lichamelijk contact en intimiteit zijn essentieel voor beide partijen om, na het verbale uitpraten, opnieuw mentaal dichter bij elkaar te komen en op dezelfde lijn te zitten.

85


(lees verder op de volgende pagina)