5 redenen waarom hoogintelligente mensen moeilijker liefde vinden

Te slim.

Heb je ooit het gevoel dat het voor jou moeilijker is om verliefd te worden dan voor jouw vrienden? Of misschien zijn relaties gewoon niets voor jou en begrijp je niet waarom iedereen er zo naar op zoek is? Maak je geen zorgen, want waarschijnlijk komt het doordat je een genie bent.
Begrijp ons niet verkeerd. We willen hiermee niet zeggen dat mensen in een relatie minder intelligent zijn, of dat het voor mensen met een gewoon intelligentieniveau zoveel gemakkelijker is om liefde te vinden. Wat we wel willen zeggen, is dat intelligente mensen moeilijker verliefd worden omdat ze meer rekening houden met rationele elementen. Ze laten hun hoofd meer spreken in plaats van hun hart en daardoor is de kans groter dat ze de verliefdheid tegenhouden of zelfs blokkeren. Hier zijn vijf tekenen die erop wijzen dat je te slim bent voor je eigen goed.

1. Je piekert te veel

Je zal niet meteen in een relatie springen. Eerst wacht je als een kat in een boom af en denk je elk mogelijk scenario uit. Daten heeft bij jou soms wat weg van een schaakspel en geef toe: er zijn sexyer dingen. Hierdoor bestaat de kans dat de vlam al gedoofd is, voordat er iets gebeurd is. Uit die denkbeeldige scenario’s heb de conclusie getrokken dat relaties meer kans hebben om fout te lopen dan om goed te gaan. Om hartzeer te vermijden, lijkt het je daarom beter om er in de eerste plaats niet aan te beginnen.

2. Je ziet de foute signalen sneller

Als je intelligent bent en een goede intuïtie hebt, zul je sneller dan iemand anders slechte tekenen aan de wand opmerken. Daardoor ben je nogal kritisch en zul je een situatie vlugger beëindigen. Het is goed dat je je uit de voeten maakt als er duidelijk iets grondigs mis is. Te veel mensen blijven in een ongezonde relatie plakken. Aan de andere kant bestaat het gevaar dat je signalen ziet die er niet zien of dat je er te snel vanuit gaat dat deze minpunten in de toekomst niet zouden kunnen veranderen.


(lees verder op de volgende pagina)