5 kleine dingen die onbewust je libido verhogen

Je hoeft geen afrodisiaca in huis te hebben om opgewonden te worden!

Opgewonden geraken kan je nu eenmaal niet op bevel. En velen geloven al lang niet meer in het effect van oesters, selder of kruidenthees die je wellust zouden moeten aanwakkeren. Maar er zijn wel een aantal eenvoudige middeltjes die dit in de hand kunnen werken voordat je het goed en wel beseft.

Lees ook5 voedingsmiddelen die je libido en potentie de hoogte injagen

Lees ookJe libido verhogen? 5 bizarre weetjes

1. Zweet:

Het woord ‘zwoel’ heeft 2 betekenissen: drukkend warm en wellustig. Deze betekenissen gaan wonderwel samen. Je zou van de veronderstelling kunnen uitgaan dat je bij warme tot hete temperaturen minder zin hebt om met je partner eens lekker te dollen in bed. Hoe gek dit ook mag klinken, maar… zweet maakt mensen aantrekkelijker! En dit gaat niet louter om wat de ogen waarnemen, nl. de zweetdruppels zien parelen en ze langzaam zien afglijden van het naakte lichaam van je partner. Ook de geur van zweet werkt op ons in. We worden vanzelf opgewonden van de feromonen die het zweet bevat.

Vakantieliefde seks


Uit een onderzoek van The Journal of Neuroscience blijkt dat er zelfs zoiets als ‘seksueel zweet’ bestaat en vooral vrouwen zijn erin bedreven om het ook letterlijk te kunnen waarnemen. Kortom, een vrouw ‘ruikt’ wanneer je geil bent, man!

Lees ook6 redenen voor stomende seks in bloedheet weer

Lees ookZeven weetjes over zweetjes

(lees verder op de volgende pagina)