3 oorzaken waarom vakantie je zin in seks opzweept

Meeste baby’s worden verwekt in de zomermaanden!

Een rondvraag op een Nederlandse vakantiesite leert dat vakantie een heilzaam effect heeft op een relatie. Niet alleen vergroot een reis de zin in seks, maar stellen koppels zich ook romantischer en minder gestrest op. Zelfs thuisblijvers die de zomermaanden benutten aan de grote schoonmaak of het vrijuit beoefenen van verwaarloosde hobby’s en klussen blijken meer tijd en interesse te hebben voor seksgenot.

1. Aandacht wordt verlegd:

Het dagdagelijkse werkpatroon wordt doorbroken. Je bent niet gebonden aan een uur- of werkschema dat je belette om de afgelopen maanden te beantwoorden aan je natuurlijke seksbehoeftes. Hoewel je enigszins moet afkicken van je vertrouwelijke werkomgeving, zal je snel toegeven aan je primaire behoeftes.

Vakantieliefde seks


Je beschouwt je vrije tijd als een uitlaatklep en dè kans om je uitgestelde affectie goed te maken. Tijdens een thuisvakantie komt dit een relatie meestal ten goede, maar tijdens een vakantie elders verlegt dit je aandacht ook van je partner naar andere mensen die je omgeving bevolken. Ruzies en zelfs echtscheidingen n.a.v. een vakantielief volgen veelvuldig na een vakantieperiode.

(lees verder op de volgende pagina)