10 handige tips als je op zoek bent naar een goed lief

De ware.

Het kan ontmoedigend zijn om te merken dat al jouw vrienden een relatie hebben en jij als enige single overblijft. Je wil graag een relatie, maar het vinden van jouw ware verloopt niet van een leien dakje… Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd hoe het toch komt dat jij steeds alleen overblijft. Ik zeg je nu al dat het niet aan jou ligt, dat het nooit aan jou ligt. Het ligt niet aan je karakter, je uiterlijk en je interesses. Het is wel mogelijk dat je steeds opnieuw dezelfde fouten maakt. Daarom deze essentiële tips en te vermijden valkuilen om je zoektocht te vergemakkelijken.

1. Durf op date te gaan en jezelf open te stellen.

Op date gaan, heeft iets kwetsbaars. Je ontwikkelt misschien gevoelens, terwijl die andere niets voelt, of andersom. De kans bestaat dat jouw gevoelens onbeantwoord blijven, dat je gekwetst zal worden of dat jij iemand zal kwetsen. Die kwetsbaarheid is onvermijdelijk en zelfs noodzakelijk om jezelf te kunnen openstellen. Als je jou afsluit voor de persoon waarmee je op date gaat, zal die persoon moeite hebben om jouw echte persoonlijkheid te leren kennen. Als je, uit schrik om afgewezen te worden, nooit op date gaat, verklein je jouw kansen om werkelijk iemand te leren kennen.

koppel date


2. Word niet dronken en heb zeker geen seks op een eerste date.

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het meestal geen goed idee om het te laten beginnen als een seksavontuurtje. Neem eerst de tijd om elkaar beter te leren kennen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen…Er zijn in deze moderne Tindertijd genoeg koppels te vinden die eerst ‘friends with benefits’ waren.

wijn café date


(lees verder op de volgende pagina)