10 essentiële kenmerken van een échte vriendschap!

Ben jij een goede vriend(in)?

Iedereen weet hoeveel een echte vriendschap waard is. Je kan je geen leven inbeelden zonder die ene persoon die al jaren aan je zijde staat. Maar waaruit bestaat een echte vriendschap eigenlijk? Hieronder worden de 10 essentiële kenmerken van een echte vriendschap opgelijst. Probeer je af te vragen aan welke kenmerken je voldoet en bij welke je nog kan verbeteren in je vriendschappen. Als je een vriendschap hebt die al deze kenmerken bezit, prijs je dan gelukkig en doe er alles aan om ze te koesteren.

1. Luister bewust naar elkaar

Iemand die tijdens een gesprek steeds het onderwerp en de aandacht naar zich toe trekt, is geen echte vriend. Echt bewust luisteren naar elkaar is cruciaal in een goede vriendschap. Als je een evenwichtig gesprek kan houden zal jullie relatie sterker worden.

2. Wijs elkaar op fouten

Een vriendschap waarin enkel positieve dingen besproken worden en complimentjes gegeven worden, is geen diepgaande vriendschap. Iedereen maakt fouten. Het is belangrijk om je beste vriend(in) op een vriendelijke doordachte manier te wijzen op zijn of haar fouten.

vriendinnenhaarkleur


(lees verder op de volgende pagina)