10 dingen die je moet begrijpen als je van iemand houdt met ADD

Handig om weten.

ADD staat voor attention deficit disorder, is een aandachtstekortstoornis en een subtype van ADHD. ADD wordt meer dan ADHD in verband gebracht met depressie, angststoornissen en slechte prestaties. Attention deficit disorder is een aandoening waarbij het vermogen om de aandacht bij activiteiten te houden sterk verlaagd is. De volgende tien puntjes zijn verteld vanuit het standpunt van iemand met ADD, zodat we personen met deze aandoening beter kunnen begrijpen.

1. Dynamische mensen

Dat maakt ons gewoon leuker, we hebben de neiging om meer buiten de lijntjes te kleuren dan anderen. Het maakt kinderen met ADD tot kleine soldaatjes.

2. Moeilijke focus

Mensen met ADD hebben moeite om zich te concentreren. Leraren durven zelfs zeggen dat we medicatie nodig hebben om ons te focussen in de klas. Maar misschien zou het handiger zijn als de leerstof iets interessanter was.

emotiesontcijferen3. Emoties

Als we emotioneel zijn houdt ons brein een racewedstrijd. Het kost dan echt moeite om weer helemaal tot rust te komen.

4. Concentreren

Als we ons concentreren, doen we dat zeer intens. Als we echt geïnteresseerd zijn, zal het meestal wel lukken. Anders moeten we echt wel een tandje bijsteken en dat kost energie. Veel energie.

5. Uitbarstingen

Als we worden tegengewerkt, kan wel eens een emotionele uitbarsting plaatsvinden. Hoe ouder we zijn, hoe beter we dit onder controle krijgen. Het gebeurt vooral bij mensen die we onaangenaam vinden, ook al zou het niet mogen.


(lees verder op de volgende pagina)