1 op 3 Belgische vrouwen tussen 18 en 35 jaar bedroog partner al eens

0
238

Ontrouw.

Uit een enquête van het tijdschrift Flair blijkt dat 1 op de 3 Vlaamse en Waalse vrouwen tussen 18 en 35 jaar in een relatie haar partner al eens bedrogen heeft. Van die groep ging 27% over tot dé daad, de overige 67% hield het bij zoenen, pikante sms’jes of orale seks.

55% van de vrouwen weet dan weer dat haar partner minstens één keer een scheve schaats reed. Opvallend is dat 72% van de vrouwen niet vreemdging uit pure lust, maar wel uit verliefdheid of een emotionele connectie met de minnaar.

(lees verder op de volgende pagina hoe vrouwen hun ontrouw verklaren)

Verliefd worden op iemand anders gebeurt meestal als een vaste relatie al langer dan 5 jaar duurt. Nog straffer is dat slechts 14% van de ontrouw het bij één fout hield en maar liefst 86% er een geheime affaire op nahield die van 6 maanden tot zelfs 5 jaar kan duren.

Waarom gaan vrouwen vreemd? Het typische gras is groener aan de overkant-effect. Zich opnieuw bemind voelen, een bevestiging van nog altijd goed in de markt te liggen bij het andere geslacht. 43% van de vrouwen vindt zelfs dat hun vreemdgaan had kunnen vermeden worden als hun partner meer aandacht aan hen had besteed.

Flair gaf deze cijfers nu al vrij, maar publiceert de volledige resultaten van De Grote Ontrouwenquête op dinsdag 28 november.

GEEN REACTIES