Zo maak je je handbagage als een pro!

Wat is er moeilijker dan je koffers pakken?

Wat neem ik mee op reis? Het is een fabel dat vrouwen het hiermee moeilijker hebben dan mannen. Vooral als je kiest voor een vliegreis ligt het niet meteen voor de hand wat je zeker niet mag vergeten en wat je beter thuislaat.

Je zal niet de enige zijn die er de weegschaal bijhaalt, want het toegelaten gewicht van je bagage kan van vlucht tot vlucht verschillend zijn. Bovendien wordt er een onderscheid gemaakt tussen het gewicht en de inhoud van je handbagage en je reiskoffer.

[related-posts]

Wie met budgetmaatschappijen vliegt, weet er alles van. Het is een pak goedkoper om alleen met handbagage te reizen en je zal bijgevolg zoveel mogelijk in dat kleine koffertje proberen te proppen. En zelfs dan nog moet je dingen elimineren omdat ze op de keper beschouwd overbodig zijn.

Vaak speelt het gewicht van de inhoud een minder grote rol dan hoƩ je alles in je koffertje moffelt. Je zou ervan versteld staan hoeveel spullen je in je handbagage kan krijgen als je vooral je kledij op een zo economisch mogelijk manier weet te stapelen. Dit filmpje kan je hierbij helpen:

Video handbagage: