Wereldreiziger met opmerkelijke tattoo

Wereldkaart op zijn rug vertelt zijn reisverhalen.

De Amerikaan Bill Passman, nu 59 jaar, was tot zijn 51ste een succesvolle strafpleiter. Maar alle denkwerk en de muffe kantoren en rechtszalen zat, vond de avontuurlijke advocaat het 8 jaar geleden welletjes geweest en wilde hij eindelijk wel eens wat van de wereld zien. Zo gezegd, zo gedaan. Zijn eerste reis naar Tanzania, in 2006, beviel hem in dié mate, dat hij besliste voor de rest van zijn leven zoveel mogelijk landen ter wereld te bezoeken.

Om zijn voornemen kracht bij te zetten, liet hij de wereldkaart tatoeëren op zijn rug. Bill trok stapsgewijs de wijde wereld in, soms zonder enige informatie of voeling te hebben van of met een bepaald land. Maar overal waar hij kwam, legde de welbespraakte man vrij snel nieuwe contacten en viel hij van de ene verwondering in de andere. En hoewel de verleiding soms groot was, had Bill zich voorgenomen zich aan niets of niemand te binden. Hij wilde immers de héle wereld zien!

[related-posts]

In elk land dat hij bezocht, liet hij op zijn rug de staat op zijn wereldkaart door een tatoeage-specialist inkleuren met een andere inkt. Elke kleur heeft een aparte betekenis: van ‘zeer goed’ tot ‘matig’ en ‘slecht’. De wereldverkenner heeft er zowaar een sport van gemaakt: in 8 jaar tijd bezocht hij intussen meer dan 60 landen en zijn rug wordt stilaan een kleurrijk schilderwerk.

De excentrieke globetrotter heeft naar eigen zeggen nog geen seconde spijt gehad van zijn onderneming en àls hij dan al enig ongenoegen uit, heeft hij maar twee opmerkingen: “Ik vrees dat het leven te kort is om de hele wereld te verkennen”. En daar voegt Bill ironisch aan toe: “Jammer dat de tattoo op mijn rug staat. Ik vind vaak geen tweede spiegel om mijn reisroute verder uit te stippelen!”…

Video wereldreiziger:

https://www.youtube.com/watch?v=38ZLxrd4d0k