Waterfles die niet lekt: handig voor op reis!

Trek er deze zomer comfortabel op uit met de nieuwe waterfles van Contigo.

Contigo heeft ons een Cortland waterfles opgestuurd om te testen en wij hebben dit dan ook uitgebreid gedaan.  Hieronder staan al onze eerlijke bevindingen: is deze fles wel zo handig als ze zelf beweren?

Voor wie:

De drinkfles is oorspronkelijk ontworpen voor wie graag reist en lange trektochten maakt.  De fles heb je steeds bij de hand, is gemakkelijk te bevestigen dankzij de karabijnhaak en kan je overal in een handomdraai bijvullen.

Voor sporters komt de Contigo Cortland ook goed van pas.  De kleine modellen kan je vullen met 720ml, de grote met 1,2 liter vloeistof… voldoende om een sportsessie door te komen.  Je hebt trouwens dankzij de antislipstrook aan de bovenkant slechts één hand nodig om te drinken.

Links het handvat dat dienst doet als karabijnhaak, de ribbelrand aan de flessenhals is een ergonomische antislip-strook.
Links het handvat dat dienst doet als karabijnhaak, de ribbelrand aan de flessenhals is een ergonomische antislip-strook.

Na het testen vinden wij de drinkfles eveneens ideaal voor wie meer wil drinken, thuis of op het werk.  Dankzij de handige maataanduidingen kan je gemakkelijk bijhouden hoeveel je reeds hebt gedronken en jezelf een drink-doel opleggen.  Bovendien is de fles goed te vervoeren, zoals de makers aangeven: er gaat geen enkele druppel verloren en dit kunnen we eerlijkheidshalve enkel beamen!  Een klein nadeel voor wie de fles graag wil gebruiken op weg naar het werk: de onderkant is net iets te breed voor in de drinkbekerhouders van de meeste wagenmodellen.

Hoewel de Contigo Cortland hier in principe niet voor ontworpen is, ontdekten we dat het in feite een gezinsfles is.  Wie kinderen heeft, kent ongetwijfeld wel enkele verhalen over lekkende drinkbekers of flesjes waarbij de minste stoot de vloeistof over alles heen morst… of je kinderen nu willen drinken in de wagen of gewoon thuis: die morsmomenten en opkuis nadien zouden we allemaal maar wat graag vermijden.  Dit kan met deze drinkfles.  Dankzij het slimme ontwerp zal er niet gemorst worden.  Enkel moeten we hierbij opnieuw vermelden dat de Contigo Cortland hier niet oorspronkelijk voor gemaakt is: de fles is nogal groot voor kleine kinderen, waardoor die gevuld wel wat weegt om haar op te heffen (het kleinste model weegt volledig gevuld 1 kilo).  Ook voor hele kleine handjes wordt het moeilijker om met één hand te drinken.  Toch, liever een minder gevulde fles en drinken met twee handjes, dan een lekkende drinkbeker vonden wij.

Wie er niet mee inzit om zijn kind een grote fles mee naar school te geven, kan de drinkcontainer ook vullen met een zelfgemaakt sapje of drankje.  Een gezond alternatief voor frisdranken!  De fles houdt trouwens geen geuren vast.

Ook voor volwassenen een gezondheidstip: wil je niet enkel water drinken of je eens een ontgiftingskuur?  Vul dan de fles met water, citroenschijfjes (of een beetje citroensap) en enkele muntblaadjes.  Lekker verfrissend in de zomer, de citroen geeft je vitamine C en de muntblaadjes zijn hongerstillend én bevorderen samen met de citroen onder andere de spijsvertering.  Het ontwerp van de fles laat de schijfjes en blaadjes mooi in de container terwijl je drinkt.

Ergonomisch en mooi design:

Stijlvol:

Hierboven werd al kort even aangehaald dat vrijwel iedereen de drinkfles goed kan gebruiken.  Uiteraard hebben we de fles op functionaliteit getest, maar we hebben ook naar het design gekeken.  De Cortland Contigo bestaat in vijf verschillende, moderne kleuren: grijs (Grayed Jade), paars (Radiant Orchid), blauw (Monaco), groen (Citron) en (Smoke).  De kleurencombinaties van deksel en container zijn stijlvol.  De fles is gestroomlijnd en het design is tot in de puntjes afgewerkt.  De semi-transparante look geeft het geheel een moderne uitstraling.  Zo hebben we het graag!

Van links naar rechts: citron-grey, greyed jade-white, monaco-grey, radiantorchid-white.
Van links naar rechts: citron-grey, grayed jade-white, monaco-grey, radiant orchid-white.

Handig:

Een mooi design alleen is uiteraard niet voldoende.  Het product moet ook gemakkelijk in de hand liggen.  Dit is zeker het geval.  In de drinkcontainer is een lichte vernauwing die het drinken in geen enkel opzicht belemmert, maar de grip wel vergemakkelijkt.  Het deksel heeft een groot handvat met karabijnhaak om het vast te maken aan je riem of rugzak.

Links het handvat dat dienst doet als karabijnhaak, de ribbelrand aan de flessenhals is een ergonomische antislip-strook.
Links het handvat dat dienst doet als karabijnhaak, de ribbelrand aan de flessenhals is een ergonomische antislip-strook.

Onderaan het deksel is een soort van antislip-strook waardoor je steeds met één hand kan drinken.  De drinktuit heeft een ideaal formaat: niet te groot, niet te klein.  Alle knoppen en onderdelen zijn modern afgerond en er is geen enkele scherpe kant of hoek aan de fles.  Je blijft er nergens mee achter haken of zal jezelf niet verwonden.

(lees verder op de volgende pagina)