Vakantiesalon Vlaanderen 2015

De aanzet voor grootse zomerplannen?

In januari maakt men niet alleen goede voornemens, het is meestal ook dé uitgelezen maand om je vakantie(s) te plannen. En wat dit betreft, heeft het Vakantiesalon Vlaanderen in de eerste maand van het jaar zijn vaste stek verworven in Antwerp Expo. Om je in volle winter te laten dagdromen van de zomerse vakantiemaanden. Vanaf vandaag, 22 januari tot en met maandag 26 januari proberen tientallen reisbureaus en -organisaties je letterlijk warm te maken voor een verblijf in een oord dat ze met superlatieven in woord en beeld proberen aan te praten.

Belangrijker dan de vakantiekalender is voor mij de Wielerkalender 2015. In mijn nieuwe agenda staan de data van de klassiekers en rittenkoersen al lang genoteerd. Reizen doe ik niet veel, maar ik ben wel zo’n freak die een hele etappe van de Giro, de Vuelta of de Tour de France van begin tot einde op tv kan volgen. En dan is mijn excuus niet anders dan dat van de vele vrouwen die graag naar zulke marathonuitzendingen kijken… om naar de mooie plaatjes te kijken!

[related-posts]

Michel Wuyts, de wielerpaus van de vrt, zou naar mijn gevoel ook best het beroep van ‘reisgids’ kunnen beoefenen. Als geen ander kan hij de weetjes over bepaalde streken, steden en dorpen toelichten wanneer het wielerpeloton in slaap is gevallen. Sinds 2010 staat ook de Tour of Oman op de wielerkalender -dit jaar van 18 februari t/m 23 februari- maar waar ligt Oman in godsnaam? De voorbije jaren keek ik wel naar de samenvattingen van de ritten via Eurosport, maar raakte meer geboeid door het landschap en de bezienswaardigheden dan door de prestaties van mijn favorieten.

Michel, help mij! Oman is een sultanaat in West-Azië, aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabië in het westen, en Jemen in het zuidwesten. Het is precies door de internationalisering van de wielersport dat dergelijke oorden sportieve kansen aangrijpen om het toerisme aan te moedigen.

[related-posts]

En in dit geval is dit heus wel terecht. Bezoek zelf de site visitoman.be .

Dit jaar staan tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen culinaire reizen centraal. Een tip naar de organisatie toe: zou een thema als ‘Tourtrips’ ook niet aanslaan? Sponsors en standhouders zat, neem ik aan!