Top 8 waarvoor smartphone op reis gebruikt wordt

Smartphone als eerste in de reiskoffer.

‘Als je maar één ding mee op reis mocht nemen, waarvoor kies je dan?’. Dit was de basisvraag van een enquête van boekingssite TravelBird onder hun klanten. Eén op drie ondervraagden antwoordde: ‘Mijn mobieltje!’. Of wat dacht je?

Verrassender is dat plusminus 20% koos voor ‘een goed boek’ en nog eens 11% beweert niet zonder zijn/haar tablet op avontuur te trekken.

Op reis

Ondanks de mogelijkheden en de populariteit van de sociale media beweert meer dan de helft van de geënquêteerden het gebruik van Facebook en/of Twitter helemaal af te zweren, wanneer ze met vakantie zijn. Ze ervaren het als storend, stresserend en ongepast, zeker als ze in gezelschap op reis gaan.

[related-posts]

Toch is het zo dat de Vlaming zijn mobieltje merkelijk minder gebruikt op reis. De gemiddelde vakantieganger is hooguit 30 minuten per dag online en dan vooral ’s avonds.

Wat maakt de smartphone dan zo onmisbaar op reis? Waarvoor gebruik je hem het meest?

Hier alvast een lijstje:

  1. Bellen 72%
  2. Mailen 71%
  3. Surfen op internet 68%
  4. Foto’s maken 68%
  5. Sms’en 62%
  6. Info over de streek 22%
  7. Wegbeschrijving 17%
  8. Restaurants zoeken 16%

Misschien kan de boekingssite TravelBird bij een volgende gelegenheid eens met de omgekeerde vraag uitpakken: ‘Wat is het eerste wat je zou thuislaten, wanneer je op reis gaat?’. Na antwoorden als ‘mijn partner’ en ‘mijn werk’, vermoed ik sterk dat de tablet of laptop ook wel in de Top 8 zou opduiken…