Tijgers verleiden? Een makkie!

Het was één van de vragen die Luc Appermont aan zijn panel voorlegde in het zaterdagochtendprogramma ‘De Zoete Inval’ op Radio 2:

‘Hoe slagen cameramannen erin om tijgers, jaguars, jachtluipaarden en andere katachtigen minutenlang van zo nabij te filmen?’…

Het antwoord was bijna even ongeloofwaardig als verrassend: de cameraman besprenkelt zich tijdens zijn safari met een Calvin Klein parfum, met name Obsession for men. De dieren zijn er zo gek op dat ze soms 10 minuten de tijd nemen om eraan te snuiven.

We wilden dit toch wel even checken en inderdaad; wetenschappers van de Wildlife Conservation Society in New York kwamen hierachter, toen ze voor een speciaal experiment de bomen in het verblijf van jaguars en jachtluipaarden in de Bronx Zoo besproeiden met verschillende parfums.

Voor vele andere, lichtere parfums bleken de dieren niet de minste interesse te hebben en haalden ze hun neus op. Wat niet zo verbazend is, want dit is niet alleen in het dierenrijk zo. Ook wij, mannen en vrouwen, worden verleid en raken opgewonden door specifieke geuren. En die verschillen van mens tot mens.

Waarom eens niet uittesten, heren? Op naar de shop voor een flesje Obsession for men. Maar toch maar karig zijn met besprenkelen, want voor een klein flesje van 30 ml tel je al gauw 25 euro neer. En vooral uit de buurt blijven van tijgers!

Foto: Keven Law