Postcrossing: ideaal om te beginnen tijdens de zomervakantie!

Een heleboel vrienden wereldwijd in een handomdraai!

We zijn intussen half juli, maar heb jij al één prentbriefkaart of ansichtkaart ontvangen van kennissen en vrienden die in andere oorden vertoeven? Wellicht al wel een sms’je of een mailtje, want dat is zoveel makkelijker, sneller en goedkoper. Op den duur zou je denken dat weinigen nog met een pen kunnen schrijven!

Niet alleen tijdens de vakantiemaanden, maar ook met de feestdagen en op verjaardagen neemt de gsm of de tabletcomputer de taak van de posterijen gaandeweg compleet over en niet iedereen is daarmee even gelukkig. Vooral oudere mensen missen de voeling met hun verwanten bij wijze van mooie kaarten en meestal houden ze die ook bij.

https://www.youtube.com/watch?v=lxTXg0v4ncM


Precies 10 jaar geleden kwam een Portugees op het idee een clubje te stichten, waarvan de leden voortdurend prentbriefkaarten uitwisselen. Per post, wel te verstaan. De Portugees deed dit omdat hij vond dat zijn brievenbus alleen nog maar dienst deed als ‘ontvanger van facturen’. Dat clubje werd in een mum van tijd een wereldwijd succes en onder de naam ‘Postcrossing’ telt de vereniging bijna 600.000 leden uit 216 verschillende landen! Vele van die leden zijn inmiddels heuse pennenvrienden geworden. En maar een minderheid zijn postzegelverzamelaars. Men laat de ansichtkaarten onaangeroerd. Het gaat de leden louter om het contact en het land van herkomst.

(lees verder op de volgende pagina)