Eén van de populairste attracties op de Bahama’s: zwemmende varkens

Kunnen zwijnen zwemmen? En of!

Zwemmen met de dolfijnen of met de zeehonden: het is niet alleen een kinderdroom, het is ook een sensatie die volwassenen maar wat graag zouden ervaren. Maar verrassend is wel dat nogal wat toeristen naar de Bahama’s reizen om er te zwemmen tussen… de varkens!

Een vakantie op de Bahama’s is in tegenstelling tot wat de meesten denken niet alleen voorbestemd voor rijkelui en zonnekloppers, ook dierenliefhebbers komen er naar hartenlust aan hun trekken. Eén van de stranden binnen de eilandengroep heet Pig Beach en als je volgende beelden ziet, verwondert dit je niet. Het is een raadsel hoe de talrijke zwijnen er terecht zijn gekomen, maar met de jaren stijgt hun aantal gestaag op het eiland.

Men gaat ervan uit dat de zwijnenbevolking in de eerste plaats verkoeling komt zoeken op het paradijselijke eiland, maar ook het ondiepe water trekt ze aan èn de vele toeristen die er verblijven. Ze krijgen immers extra aandacht van hen en de meeste toeristen laten het zich nog welgevallen ook! De varkens blijken bijzonder mensvriendelijke dieren. Misschien iets van het goeie te veel, want eenmaal je ze verwent, kan je ze nog moeilijk van je afhouden.

[related-posts]

De onderstaande beelden spreken voor zich.

Video “varkens in zee”: