Plopsaland De Panne heeft iets nieuws in petto

Een dagelijkse parade met 18 Plopsa-figuren.

Wellicht is de directie van het pretpark geïnspireerd door de parade die de bezoekers van Disneyland Parijs uitwuift, maar het is sowieso geen slecht idee. Vanaf de paasvakantie zal elke dag anderhalf uur voor sluitingstijd een parade met 18 Plopsa-figuren door Plopsaland trekken. Een mooie afsluiter van een dagje De Panne, toch?

De stoet eindigt bij de uitgang waar alle figuren de bezoekers zullen uitzwaaien. Het wordt a.h.w. een extra attractie en die komt goed gelegen. Plopsaland De Panne viert dit jaar immers zijn vijftiende verjaardag. En in al die tijd steeg zowel het aantal attracties als het aantal bezoekers gestaag.

Het hele succesverhaal van het pretpark begon met de zone rond de figuren van Samson en Gert. Momenteel wordt hard gewerkt om die zone aan een grondige opknapbeurt te onderwerpen. Er komt een nieuwe slingermolen en de personages krijgen zowaar hun eigen standbeeld.

En nog een extraatje waar je niet naast zal kunnen kijken: aan de ingang van het park zal vanaf zondag 5 april een enorme verjaardagstaart het nieuwe seizoen aankondigen. Maar ik vrees dat eraan likken niet zo’n best idee is!…