Oog in oog met een dinosaurus

Tip voor een avontuurlijke gezinsuitstap in hartje Brussel.

De kolossale dieren die in een ver verleden op aarde leefden, spreken nog altijd tot ieders verbeelding. Weinig bekend is het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, dat de grootste dinotentoonstelling van Europa herbergt. En veel meer dan dat!

museum dinosaurus

Om de naambekendheid in de hand te werken, lanceerde het museum zopas het gratis parcours ‘Toon me je tanden’ voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun familie. Het is een ware ontdekkingstocht die je voor een poos in een andere wereld stuwt. Je kinderen zullen er nog dagenlang over napraten, want op een bijzonder onderhoudende manier worden ze geconfronteerd met de evolutie van de fauna op aarde. In de Galerij van de Dinosauriërs staan maar liefst 30 complete skeletten van reuzendieren te kijk en via interactieve media raakt jong en oud er in de ban van de voorhistorische tijden.

[related-posts]

Via de Galerij van de Dinosauriërs laat je je fantasie verder op hol slaan in de Zaal van de Mosasauriërs en de Galerij van de Evolutie. Het monumentale museum telt zeven zalen en in elk van die locaties beleef je iets anders, maar altijd wel iets dat je nieuwsgierigheid wekt.

Het museum blijft niet alleen stilstaan bij het verleden. Zo worden in één van de zalen het leven van de bij toegelicht. Toepasselijk heet dit het parcours ‘Bzzzz’, waar je op een attractieve en pseudowetenschappelijke manier kan kennismaken met de verschillende soorten van bijen en waar je spelenderwijs de honingzoete geheimen van de bijenkorven kan ontsluieren.

Kortom, met een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen steken je kinderen in de vakantieperiode meer op dan ze dat tijdens het schooljaar doen. En geen enkele pc kan ze zo een overweldigende indruk geven van wat er in de oertijd zoal op aarde leefde.

Meer info via natuurwetenschappen.be en uitinvlaanderen.be .