Marc Coucke maakt dromen waar: project groter dan Disneyland Parijs en sterrenchef voor culinaire kant

La Petite Merveille.

We wisten al eventjes dat zakenman Marc Coucke zijn oog had laten vallen op Durbuy in de provincie Luxemburg. Het Middeleeuwse stadje trekt jaarlijks duizenden toeristen en de stadskern is met amper 400 inwoners de allerkleinste ter wereld. De overgrote meerderheid van de ongeveer 11.000 inwoners woont in de omringende deelgemeentes Barvaux, Bende, Bomal, Borlon, Grandhan, Heyd, Izier, Septon, Tohogne, Villers-Sainte-Gertrude of Wéris.

La Petite Merveille, zoals het project/park van Coucke en zijn zakenpartner Bart Maerten heet, zal nieuw leven in het stadje blazen. “Het project is ver gevorderd, de cirkel is bijna rond. Al van kindsbeen af kom ik in Durbuy, dat twee charmes heeft die we absoluut willen behouden: een uniek oud stadscentrum, gecombineerd met de pracht van de Ardennen. Het beslaat een oppervlakte van 500 hectare, daarmee zijn we groter dan Disneyland Parijs”, aldus Coucke in Gazet van Antwerpen.

Alle werknemers (ongeveer 100) uit het verleden kunnen blijven, er zijn al 23 nieuwe jobs bijgekomen en voor komend jaar zouden nog eens 50 vacatures volgen. “In onze nieuwe visie is groen erg belangrijk. Zo hebben we onmiddellijk de quads, karting en paintball afgevoerd, hoewel die 30 procent van de omzet uitmaakten. Maar die zaken passen niet in onze visie.”

(lees verder op de volgende pagina)