Let op met selfies maken in het buitenland!

Je kan er fikse boetes voor krijgen.

Selfies maken is nog altijd in trek en de selfiestick -een plooibare stok waarop je je gsm kan bevestigen- gaat tegenwoordig ook in ons land vlot van de hand. In verschillende musea en in de nabijheid van beroemde monumenten in Europa is het verboden nog langer je gsm of je fototoestel te gebruiken. De kans is groot dat je apparaat in beslag wordt genomen.

Sinds vorig jaar staan op vele populaire kunstzinnige plaatsen waarschuwingsteksten en/of -borden opgesteld die overduidelijk aangeven dat het maken van selfies er verboden is. En ook in Amerika wordt de regelgeving almaar strenger. In de belangrijkste musea van New York word je momenteel meteen bij de kraag gegrepen als je je gsm of fototoestel bovenhaalt. Vergeet een selfie in het Museum of Modern Art, het Cooper-Hewitt Smithsonian Design Museum en het Guggenheim! Behalve de permanent functionerende bewakingscamera’s worden er tegenwoordig anonieme toezichters ingehuurd.

[related-posts]

In schril contrast met dit gegeven blijkt dat het maken van náákte selfies nabij historische monumenten en gebouwen een ware rage aan het worden is. De meeste reisorganisaties zullen je ervoor waarschuwen dit vooral niét te doen. Hoe uitdagend, avontuurlijk en spannend dit ook mag zijn! De jongste tijd duiken almaar meer berichten en rapporten op van toeristen die hun b(r)oekje te buiten gingen en daarvoor zwaar werden bestraft.

In Cambodja bijvoorbeeld werd onlangs een drietal Franse toeristen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden (!) en een boete van 250 dollar. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze poedelnaakt poseerden op de beroemde site van Angkor Wat. De tempel Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in de Cambodjaanse provincie Siem Reap en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Op dié locatie een blote selfie maken is zo goed als heiligschennis!

[related-posts]

Ik stel me dan de vraag: wát als iemand erin slaagt een naakte selfie te maken vóór het Brusselse Manneken Pis? Try it, you’re welcome!