Hoogste waterglijbaan ter wereld

Daarvoor moet je wel naar Kansas City.

Met de moderne cameratechnieken kunnen ze het schansspringen dermate in beeld brengen dat je de indruk krijgt zelf op de latten te staan en je de plaatsvervangende kriebels van de atleet in je buik voelt. Toen ik volgend videofilmpje bekeek, ervoer ik precies hetzelfde. Maar het gaat hier niet om een springschans dan wel om de hoogste waterglijbaan ter wereld. Ook al begint het hier al stevig te winteren, de opname zal vooral kinderen een prettig zomers gevoel en een ware kick bezorgen.

Sinds de afgelopen zomer kunnen waaghalzen de ‘Verrückt’ in het Schlitterbahn-waterpark in Kansas City uittesten. Dat is de hoogste waterglijbaan ter wereld. Maar dit is uiteraard niet de enige bloedstollende waterattractie. In dit waterpretpark kan je je nog uitleven op 8 andere glijbanen, de ene al uitdagender dan de andere. Deze nieuwe attractie is exact 51 meter hoog, wat hoger is dan de Niagara-watervallen en het Vrijheidsbeeld.

[related-posts]

Een durfal kan met twee à drie van zijn vrienden waaghalzen in een bootje stappen en dan de afdaling maken. Er zijn 17 ‘verdiepingen’ met telkens een platform die de snelheid min of meer afremt. In de meest steile gedeelten kan je immers snelheden ontwikkelen die de 100 km per uur overschrijden! En daarmee is de glijbaan niet alleen de hoogste maar ook de snelste ter wereld.

Eén nadeel: Voor je de intense pret van het afdalen wil beleven, moet je ook eerst boven geraken. En dat is een stevige klim van maar liefst 264 trappen! En de afdaling in het bootje zelf levert je amper 40″ dolle pret op.

Video over hoogste waterglijbaan: