Hét hebbeding voor vliegtuigpassagiers

Koffer met ingebouwde weegschaal bespaart je heel wat gedoe.

Tenzij je een heel frequente vliegtuigpassagier bent, is het veelal letterlijk wikken en wegen om te weten hoeveel kilogram aan bagage er in je koffer zit. Ik vermoed dat de meeste reizigers het doen zoals ik: je gaat eerst zelf op de weegschaal staan, meet je eigen gewicht en gaat er vervolgens opstaan mét de volgestouwde koffer. Op zich al een onaangename klus, maar bovendien verschilt het toegelaten gewicht dat je mee mag nemen op reis van land tot land én van luchtvaartmaatschappij. En dan rest nog altijd de vraag: wat mág er mee en wat niét?

Een koffer die na het pakken het gewicht aangeeft is niet nieuw. Maar een Australische student, Pisan Kulkaew, ging nog een stap verder: met een ingebouwd ingenieus systeem en een display aan de buitenkant van de koffer geeft zíjn vondst aan hoe het gewicht oploopt terwíjl je hem vult. Bij elk kledingstuk dat je stapelt, geeft het elektronische weegschaaltje aan hoeveel gram de inhoud van je valies oploopt.

[related-posts]

De inventieve koffer van de student is helaas nog niet op de markt, laat staan in productie. Maar met de hulp van het crowdfunding platform Kickstarter hoopt hij ermee in december aan de slag te kunnen. Kickstarter is een Amerikaanse website, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Het gaat niet alleen om uitvindingen, maar ook om filmprojecten en shows, videogames en ICT-vondsten. De sitebezoeker die in het initiatief gelooft, kan een bijdrage storten en wordt bij wijze van spreken aandeelhouder van het op te starten project.

Pisan Kulkaew heeft al wel een naam voor zijn bedrijfje -‘TUL Thrustrelie’- en verzamelde tot nog toe 8.000 Autralische dollar. Maar daar zal een pak geld bovenop moeten komen, want het opstarten van zijn firma zal hem bij benadering 95.000 Australische dollar kosten, wat zoveel betekent als 66 duizend euro. Er is dus nog veel werk aan de winkel!

[related-posts]

De student begon pas een paar weken geleden met zijn actie om geld in te zamelen. En dit alles met één vel papier, waarop hij zijn vondst verwoordde én een model dat hij zelf in elkaar knutselde:

Video weegschaal: