Glijd mee van de hoogste waterglijbaan in de wereld!

Geen last van hoogtevrees, dan is dit iets voor jou!

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]De hoogste, snelste én meest steile waterglijbaan in de wereld is eindelijk getest door een echte persoon.[/highlight]

De attractie heeft een toepasselijke naam: “Verrückt” of “gek” in het Duits, want je moet alvast iets mankeren om van die glijbaan te gaan, bijvoorbeeld hoogtevrees.

De Verrückt staat in het pretpark Schlitterbahn in Kansas City (VS).  De glijbaan is 51 meter en overtreft hiermee de Insano in Brazilië (41 meter) en zelfs het Vrijheidsbeeld en de Niagra Watervallen.


[related-posts]

Heb je na een eerste aanblik van het gevaarte nog genoeg moed om de uitdaging aan te gaan, probeer die dan nog 264 treden in de hoogte vast te houden…  Helemaal bovenaan word je vastgemaakt in een vierpersoonsraft die eerst bijna loodrecht tegen een duizelingwekkende maximumsnelheid van 105 kilometer per uur naar beneden glijdt.

Een kleine geruststelling: de eerste twee personen die de Verrückt hebben uitgeprobeerd, zijn de ontwerper van het waterpark Jeff Henry en de ingenieur JohnSchooley.

Hier zijn enkele GoPro video’s van hun ervaringen:

http://www.youtube.com/watch?v=6o2kGw0GbA0

http://www.youtube.com/watch?v=NG-uY2wze2Y