Dit zijn de beste pretparken in België en Nederland

De winnaars van de Diamond ThemePark Awards 2015 zijn bekend.

Een vakjury had voor het vijfde jaar op rij een lijst opgemaakt met genomineerde parken in Europa, onderverdeeld in 19 verschillende categorieën, waarvan 14 specifiek voor parken in België en Nederland.  Van 21 maart tot 19 april 2015 konden pretpark- en dierentuinliefhebbers stemmen op hun favoriete park.  Dit is massaal gebeurd: maar liefst 45.000 mensen maakten bekend welk park zij vonden dat een Diamond ThemePark Award verdient.  Gisteren, dinsdag 28 april 2015, kregen de winnaars officieel een Award toegekend in het prachtige gastpark Pairi Daiza.

Een winnaar per land en een overheersende winnaar:

In elk van de 14 categorieën voor België en Nederland, ontvangt zowel een Belgisch als een Nederlands park een Award.  Hieruit wordt eveneens een ultieme winnaar bekendgemaakt: het beste park in die categorie van België en Nederland samen.

Het beste pretpark van België en Nederland:

Laten we beginnen met de belangrijkste categorie: “het beste pretpark“.  In België is dit Plopsaland de Panne, in Nederland de Efteling.  De ultieme winnaar?  De Efteling!

efteling
In de Efteling.


Winnaars per categorie:

Alle genomineerde parken in zowel België als Nederland hebben het afgelopen jaar knappe prestaties geleverd en hun uiterste best gedaan om de bezoekersbelevenissen te optimaliseren.  Enkele van deze prestaties werden beloond met een Award.  Het park dat de meeste awards in de wacht sleepte, was de Efteling, met maar liefst 8 oorkondes!

Op de tweede plaats staan gastpark Pairi Daiza en Plopsaland de Panne met 4 awards, gevolgd door Safaripark Beekse Bergen met 2 awards.  Bellewaerde, Bobbejaanland, Dierenpark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp, Dolfinarium Harderwijk, de Grotten van Han, Walibi Belgium en de Zoo van Antwerpen werden allen beloond met 1 award.

Hieronder vindt u de volledige lijst per categorie terug:

(lees verder op de volgende pagina)