De 5 beste kerstmarkten in en buiten België

Schnaps, schaatsen en gezelligheid.

Kerstmarkten zijn de winterse varianten van een avondje uit. Zelfs wie een hekel heeft aan de commerciële Mariah Carey-muziek die van november tot eind december door de luidsprekers van de warenhuizen schalt, zal zich kunnen verheugen op een kerstmarkt waar het vooral draait om lekker eten, opkikkerende glühwein, warme vuurtjes en koude schaatsbanen.
Elk jaar kiest de website europeandestinations.com de beste kerstmarkten van Europa. Daar zitten een paar toppers bij, zowel in België als in onze buurlanden.

5. Lille

De website omschrijft de kerstmarkt in het Noord-Franse stadje als een Winter Wonderland. In de 80 chalets vind je veel cadeautjes, kunst en versieringen uit landen zoals Rusland, Polen en Quebec, maar ook allerlei regionaal eten.

Wanneer? Van 18 november tot 30 december 2016


4. Colmar

Wat de kerstmarkt in het Franse stadje Colmart zo speciaal maakt, is het labyrint van smalle straatjes tussen houten huisjes van een halve eeuw oud. Op deze markt vind je ook nog echte intieme en gepassioneerde ambachtsmannen terug.
Colmar is daarnaast meer dan enkel een kerstmarkt. Het is een ervaring. Er zijn gegidste rondleidingen, wijnproeverijen, kinderanimaties, tentoonstellingen van traditioneel speelgoed en verschillende shows en concerten.

Wanneer? Van 25 november tot 30 december 2016


(lees verder op de volgende pagina)