6 hemelse ballonvaarten die je laten wegdromen

Bijna overal ter wereld kan je als toerist een ballonvaart beleven.

Wellicht ben jij nu ook al volop bezig met het plannen van je vakantiereis. Probeer dan ook een uitstap met een luchtballon in te lassen. Weet dat dit een unieke belevenis is en dè manier om je land of streek van bestemming te verkennen. 100 keer beter en mooier dan vanuit een vliegtuig. Wie ooit een ballonvaart heeft gemaakt, spreekt over een niet te missen sensatie in je leven: de adrenaline bij het opstijgen, het zweven in de buitenlucht boven prachtige panorama’s, de spanning bij de landing, … Bijna overal ter wereld kan je als toerist een ballonvaart beleven. Hier zijn 6 tips en we beginnen bij onze noorderburen.

1. Nederland:

Bij onze noorderburen zijn er prachtige plekjes om vanuit de lucht te bekijken. Een aanrader is Naarden, de vestingstad in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Precies omdat het een vestingstad is, omgeven door water, heeft het een bijzondere vorm die je prima vanuit de lucht kan aanschouwen. Ook Kinderdijk, een dorp in Zuid-Holland gelegen in de Alblasserwaard, is een ideale plek om vanuit de lucht te verkennen. Het dorp is bekend om zijn talrijke molens langs het water.

Kinderdijk (Alblasserwaard)
Kinderdijk (Alblasserwaard)

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in de provincie Noord-Holland worden ook ballonvaarten georganiseerd. En daarnaast blijkt ook een vlucht boven de natuur van de Veluwe meer dan de moeite waard.

(lees verder op de volgende pagina)