5 misvattingen over logeren in een chalet

Nieuwe generatie van chalets combineert luxe met ruimte.

Het klinkt misschien niet hip om te zeggen dat je op vakantie gaat in een chalet. In tijden dat een verblijf zowat alle mogelijke vormen kan aannemen, gaande van een charmante B&B tot een 5* luxeresort, ecolodge, hostel of homestay, raken de traditionele verblijfsvormen als een camping of chalet stilaan in verval. Maar waar kamperen opnieuw in de lift zit dankzij de hele glampinghype blijft een chalet achter met heel wat vooroordelen. Onterecht, zo blijkt, want vandaag de dag is verblijven in een chalet even comfortabel als in de meest luxueuze hotels. Meer nog, een chalet biedt het voordeel van absolute vrijheid en de ruimte om in groep zijn vakantie te beleven. Niet overtuigd? Voor de laatste twijfelaars zette Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, de 5 grootste misvattingen die er over chalets bestaan op een rijtje. Wedden dat ook jij voor je volgende vakantie een chalet terug in overweging neemt?

De grootste misvattingen die over een chalet bestaan: een chalet is….

1. Oubollig

De eerste misvatting die heel wat mensen hebben is dat een chalet sowieso ouderwets is. Nochtans zijn er de afgelopen 10 jaar ontzettend veel chalets bijgebouwd.

Chalet Jadi
Chalet Jadi


Haast allemaal zijn ze dan ook uitgerust met de meest moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kan je in deze chalet in het Zwitserse Nendaz, gebouwd in 2013, genieten van een designinterieur, flatscreen-TV, inbouwhaard en moderne keuken en badkamer. Alle chalets zijn tegenwoordig ook uitgerust met gratis wifi.

Chalet Jadi
Chalet Jadi


2. Basic

Vaak denkt men ook dat een chalet zeer basic ingericht is. Geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Ook dit beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste chalets die gebouwd zijn na het jaar 2000 luxueus afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Denk maar aan een sauna of stoombad, luxe badartikelen, wasmachine, Nespresso koffieapparaat, open haard of inbouwhaard en flatscreen TV. In vakantiewoning Chalet Chocolat in La Tzoumaz heb je zo niet alleen een sauna, maar zelfs een buitenjacuzzi ter beschikking.

Chalet Chocolat
Chalet Chocolat


(lees verder op de volgende pagina)