19 cruciale veranderingen die twintigers horen te maken voor levenslang succes

Je hebt maar 1 leven, ben jij bereid om er het meeste uit te halen?

Hoe je als twintiger je jaren spendeert is zeer bepalend voor wie je zal worden – persoonlijk en professioneel – in de toekomst. Het is het waard om de tijd te nemen om uit te zoeken hoe je dit decennium zo aangenaam en productief mogelijk maakt, zodat je het aantal kansen om een succesvol en vervullend leven te leiden kan vergroten. Deze periode in je leven wordt wel eens het “definiërende decennium” genoemd, dat de toon zal zetten voor de rest van je leven. Hieronder delen we 19 stukken advies over wat je hoort te starten (en te stoppen) als twintiger om zo de grondlaag te leggen van je levenslang succes.

1. Schrijf je doelen op.

Warning__Written_Goals_May_Cause_You_Success


Probeer je in te beelden hoe je ideale levensstijl eruit zou zien vijf, tien of zelfs twintig jaar verder. Om ervoor te zorgen dat je niet enkel aan het fantaseren bent, schrijf je best op wat je hoopt te bereiken en hoe je er zou raken. Het effectief neerpennen van je doelen en dromen doet enkele dingen met je. Het dwingt je om echt te begrijpen wat er in je gedachten zit en het geeft je een tastbaar document waar je naar kan verwijzen in de loop der jaren.

2. Laat je ego los.

ego


Trots en ijdelheid horen niet in je weg te staan en je zou open moeten blijven voor alternatieve standpunten. Leer hoe je je ego kan doden. Het verblind en belemmerd je op vlak van mogelijkheden en vooruitgang. Leer hoe je uit je bubbel stapt met simpele vragen, zoals “Wat als de dingen niet zijn zoals ze lijken?” en nog belangrijker, “Wat als ik het mis heb?”.

3. Lees zo veel als je kan.

31724-reading-in-bed-books-1200.630w.tn


Wordt een vraatzuchtige lezer. Zet je aan om jezelf te verrijken in onderwerpen die je inspireren. Het ene boek zal je leiden naar het volgende en over de jaren leer je tien keer meer dan je ooit deed in de middelbare of hoge school. Hoewel een formele studie zeker niet slecht is, is lezen een fantastische manier om meer te leren over onderwerpen die niet zozeer voorkomen in deze richtingen.
(lees verder op de volgende pagina)