Zou jij in het smalste huis ter wereld kunnen wonen?

Deze ruimte is slechts 122 cm breed!

Zelfs mijn huisje in huis -het toilet- is breder dan de woning van de Israëlische schrijver en filmmaker Etgar Keret. Hij heeft sinds 2012 zijn intrek genomen in het kleinste huis ter wereld of beter gezegd ‘het smalste huis’. Het is slechts 1m22 breed maar telt wel verscheidene verdiepingen. Het huis staat in de Poolse hoofdstad Warschau en was een prestigeproject van Jakub Szczęsny, een gerenommeerde experimenteel architect in Polen.

Jakub ontdekte een aantal jaren geleden een smal gat tussen twee grote gebouwen in de voorstad van Warschau en zag er het nut niet van in. ‘Waarom zou ik die lege ruimte niet kunnen invullen met een woning?’, dacht de creatieve man en binnen de kortste keren had hij zijn ontwerp en getekende plannen klaar. Maar het realiseren van zijn knotsgekke idee was een ander paar mouwen. In het filmpje zal je zien wat er allemaal bij kwam kijken en voor welke kleine en grote problemen hij kwam te staan.

[related-posts]

De bizarre woning is voorzien van een slaapkamer, een mini-keuken en een piepkleine badkamer. En toch voelt de bewoner zich er thuis, hoewel hij door zijn schrijfwerk weinig uithuizig is. Hij moet wel vaak uit eten, want in de koelkast kan hij alleen een paar drankjes kwijt. Maar of hij nog sardientjes in blik lust is een andere vraag…

Video “smalste huis in de wereld”: