ZOT: Amerikaanse familie van vijf woont samen in één klein ‘tiny house’

33 vierkante meter.

‘Tiny housing’ is een trend waarbij personen zeer klein gaan wonen. Alhoewel sommige mensen ook erg compact leven in een appartement in de stad, kiezen de meeste mensen voor een huisje dat op wielen staat. Zo kunnen ze het altijd verplaatsen wanneer ze willen en kunnen ze in het midden van de natuur wonen. De trend slaat vooral aan in Noord-Amerika, omdat er zoveel open ruimte is en de bouwregelgeving een stuk losser is dan hier in Europa.

De meeste mensen kiezen voor de levensstijl omdat ze zonder geldzorgen willen leven. Door de kleine kostprijs van zo’n huisje hebben ze geen schulden of kredieten af te lossen. Meestal zijn ‘tiny housers’ jonge singles of koppels zonder kinderen. Af en toe zit er een koppel met een baby of jong kind tussen. Zelden zullen mensen het aandurven om met meerdere kinderen in zo’n beperkte ruimte te leven.

En uiterst zeldzaam is dit gezin uit Texas. Ze wonen met maar liefst drie kinderen in één ruimte. Hun plan is om schuldenvrij te leven. Zo willen ze geld kunnen sparen voor de toekomst en op termijn willen ze voor elk van de kinderen een tiny house bouwen om op hetzelfde domein te plaatsen.

De familie bestaat uit mama Kim, Papa Raul, en de drie kinderen River (4), Zachary (8) en Jackson (11). Daarnaast is er ook nog hun hond Darth Vader.

#tinyhousefamily #tinyhouse #homeiswhereyouparkit

A post shared by Nerdsgonetiny (@nerdsgonetiny) on

De ouders slapen in een loft aan de ene kant van het huis en de kinderen met drie in een stapelbed aan de andere kant.

Lazy Friday. #tinyhousekids #tinyhousefamily #tinyhouse #tinyhousereallife

A post shared by Nerdsgonetiny (@nerdsgonetiny) on

Volgens Kim wordt de meeste plek ingenomen door eten en schoenen. Zelfs als ieder maar drie paar schoenen heeft, vormt dat in totaal 15 paar!

Om te eten of om huiswerk te doen, hebben ze een opvouwbare tafel met uitklapbare stoelen, die ze aan de muur kunnen hangen als ze de werk- of eetplek niet nodig hebben.

Toch blijven we met een heleboel vragen zitten. Worden ze niet gek van elkaar? Hebben de kinderen geen eigen ruimte nodig? Ligt het huis niet voortdurend overhoop? En dan is er nog de vraag die stiekem op iedereens lippen brandt. De ouders doen toch niet aan sexy time in dezelfde ruimte als hun kinderen? Gelukkig niet. Of toch niet echt. Blijkbaar is er een truc met de afgesloten badkamer en een droogkast die erg veel lawaai maakt. Zo legt moeder Kim het toch uit in hun video.(bekijk de video over het gezin op de volgende pagina)