Zo houd je onaangename geurtjes weg uit je koelkast

Handige huishoudtip.

Heeft jouw koelkast ook vaak een naar geurtje? Ook al houd je je koelkast proper en kuis je hem regelmatig, sommige geuren blijven toch hardnekkig hangen. Met dit trucje is het allemaal verleden tijd!

frigo


De start van een propere koelkast is uiteraard om bedorven voedsel weg te smijten en om hem regelmatig een grondige kuisbeurt te geven. Probeer sterk geurend voedsel zoals kaas in een hermetisch afgesloten doos te steken. Heb je nog steeds last van geurtjes? Neem dan citroen en natriumbicarbonaat bij de hand en pas volgend trucje toe.

Natriumbicarbonaat is een witte, kristalfijne, minerale zoutverbinding die ook wel bekend staat onder de namen: zuiveringszout, maagzout, baksoda en sodium bicarbonaat. Ga als volgt te werk: vul een kommetje tot de helft met natriumbicarbonaat, pers daar het sap van een halve citroen over en plaats de kom in de achterkant van je koelkast. Het natriumbicarbonaat zal alle vieze geurtjes opnemen en de geur in je koelkast neutraliseren. Ook citrus doet onaangename geuren verdwijnen en zorgt voor een frisse geur.

citroen.