Weinig tijd? Hier zijn 3 simpele pasta’s die in één pot klaargemaakt worden

Zo eenvoudig.

Je ken het wel: die dagen waarop je echt geen zin hebt om nog lang achter de kookpotten te staan. Zeker niet als je daarna nog een half uur moet afwassen! Wat doe je dan als je toch gezond en vers wilt eten?
Martha Stewart kwam  met dé oplossing: een recept waarbij ze pasta en saus in éénzelfde pot klaarmaakt. ‘One pot pasta’ werd een begrip op het internet en sindsdien zijn er ontelbare variaties op het idee te vinden. Dit zijn mijn drie favorieten.

1. De originele ‘one pot pasta’

Alles begint natuurlijk bij de klassieker van Martha Stewart. Het originele recept met video vind je hier. Dit gerecht is voor vier personen en duurt 35 minuten om klaar te maken.

Ingrediënten:

  • 350 gram linguine
  • 350 gram kerstomaatjes in de helft of in vier gesneden (hangt af van de grootte)
  • 1 ui, dun gesneden
  • 4 teentjes look, dun gesneden
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 takjes basilicum + blaadjes als garnituur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar eigen keuze
  • Zwarte peper, naar eigen keuze
  • 4 1/2 kop water
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas

one pot pasta Martha Stewart 1


Bereiding:

  1. Doe de pasta, tomaten, ui, look, chilivlokken olie, zout, peper en water in één grote kookpot. Breng het mengsel aan de kook op een groot vuur. Roer en draai de pasta regelmatig met een pastatang , terwijl alles aan het koken is. Na ongeveer 9 minuten zou al het water verdampt en de pasta al dente moeten zijn.
  2. Kruid af met peper en zout, verdeel de pasta over vier borden en versier met blaadjes basilicum. Tot slot druppel je wat olijfolie en strooi je geraspte Parmezaanse kaas over de borden.

one pot pasta Martha Stewart 2


(lees verder op de volgende pagina)