Waarom zijn rode paprika’s altijd duurder dan groene of gele?

Zit er meer achter de mooie kleuren?

Paprika’s, van welke kleur dan ook, zijn gezond omdat ze boordevol vezels, antioxidanten, en vitamine C zitten. Toch heb je misschien al gemerkt dat er een verschil in prijs is tussen de drie kleuren. Hoe komt dat nu?

paprika 1


  • Rijper

Groene, rode en gele paprika’s zijn in feite hetzelfde product. Groene paprika’s zijn gewoon minder rijp dan hun warm gekleurde soortgenoten.

  • Pittiger

Doordat groene paprika’s minder rijp zijn, smaken ze ook minder zoet dan de gele of rode varianten. Rode paprika bevat ook veel meer b├ętacaroteen, wat in ons lichaam omgezet wordt in vitamine A. Gele paprika heeft wel het hoogste gehalte aan vitamine C.

  • Vezels

Dit wil niet zeggen dat groene paprika’s minder gezond zijn om te eten. Ze bevatten nog steeds veel vezels en heel wat vitaminen, zij het in mindere hoeveelheid van de rode of de gele paprika’s. Groene paprika’s kunnen door hun pittigheid vooral extra lekker zijn in warme gerechten.

paprika 2