VRT-programma heldert op: is microgolf ongezonder dan het klassieke kookvuur?

0
352

Over Eten.

Tegenwoordig kan je elke woensdagavond kijken naar Over Eten, een programma waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss ons elke week bijspijkeren over gezonde eetgewoontes. Deze week trok het duo naar een professor bio-ingenieur met de vraag of eten opwarmen in de microgolfoven ongezonder is dan op het klassieke kookvuur?

“Een microgolfoven werkt op microgolven. Dat is een vorm van straling, maar deze vorm is totaal ongevaarlijk. Microgolfovens zijn zo ontworpen dat de stralen mooi binnenblijven en niet meer doen dan welbepaalde moleculen, zoals bijvoorbeeld water, hevig laten vibreren”, vertelde professor Tara Grauwet van de KU Leuven op televisie.

Maar wat is nu beter? Het klassieke kookvuur of de microgolf en als je de microgolfoven gebruikt, in welke verpakking warm je het voedsel dan best op?

(lees verder op de volgende pagina om het antwoord te bekijken in een korte reportage)

GEEN REACTIES