Vliegenzakken vliegen de deur uit

Effectief middel om vliegen te bestrijden massaal verkocht in tuincentra.

Iedereen zal het inmiddels al wel aan den lijve hebben ondervonden: dezer dagen doe je in huis niet anders dan voortdurend vliegen en muggen van je wegslaan. Ze lijken agressiever en veel groter in getale dan ooit. Dit heeft veel te maken met de zachte winter en de tot nog toe uitstekende lente.

Uitbaters van tuincentra en drogisterijen lachen in hun vuistje, want de vraag naar middelen om de koppige insecten te bestrijden, is bijna verdubbeld tegenover vorig jaar rond deze tijd. Behalve muggen en vliegen, zijn volgens de verkoopcentra in Vlaanderen ook mieren en slakken momenteel een heuse ‘plaag’.

[related-posts]

Hoewel de meeste klanten nog kiezen voor de klassieke spuitbussen, is er tegenwoordig een nieuw product in omloop dat hoofdzakelijk vliegen uit je huis houdt: de vliegenzak of de ‘Fly Trap’. Er werd nooit echt veel publiciteit voor dit product gemaakt, maar via mond-aan-mond reclame kwam het ‘snufje’ uit Amerika overgewaaid. En dit snufje mag je letterlijk nemen, want het goedje dat in de zak schuilt, stinkt verschrikkelijk. Althans voor ons menselijke neusorgaan. Vliegen daarentegen zijn er dol op!

Aangelengd met water, worden de zakken opgehangen nabij alle plekken waar vliegen toegang zouden krijgen tot je privéleven, bv. aan de buitenkant van de vensters die toegang verlenen tot je interieur of in de uithoeken van je veranda.

De vliegenzak is in feite niet meer dan een valstrik: via een teutje bovenaan kruipen vliegen in de zak, maar kunnen nooit meer ontkomen. Ze ‘zuipen zich zat’ aan het dodelijke goedje en sterven een vrij vlugge dood. In één zak kan je ongeveer 20.000 vliegen vangen!

En zeggen dat ik die rotvliegen tot vandaag nog altijd te lijf ging met een traditionele ‘vliegenmepper’. De laatste drie weken zijn er drie gesneuveld… Meppers, wel te verstaan!