De gemiddelde Belg staat nog geen 6 uur per week aan het fornuis.
Uit een studie van marktonderzoeker GfK blijkt dat wij niet zulke grote keukenpieten zijn als we zelf vermoeden. Sommigen kijken wellicht meer naar kookprogramma’s op tv dan dat ze zelf in de potten en pannen roeren. Uit het cijfermateriaal van GfK blijkt dat de gemiddelde Belg nauwelijks 5,9 uur per week aan het fornuis staat. Daarmee eindigen we bij de middenmoot. Waar ter wereld wordt dan wel het meest tijd besteed aan het bereiden van warme maaltijden?
1. India:
De meeste inwoners van India brengen gemiddeld iets meer 2 uur per dag door in de keuken. Er wel meteen bijvertellen dat 78% van de vrouwen buitenshuis geen vaste job heeft. Zij worden dan ook beschouwd als de beste kokkinnen ter wereld. ‘Samosa’ is er het meest populaire gerecht: het is een maaltijd met hoofdzakelijk groenten en kruiden in een driehoekige deegvorm gevouwen.

Het ontbijt is er gewoontegetrouw ‘Sambar’, een krachtige groentesoep.

(lees verder op de volgende pagina)