Met deze simpele truc bereid je het perfecte hardgekookte ei met lopende dooier

Zo doe je het!

Een ei koken is het gemakkelijkste dat er is, maar een perfect ei koken is het moeilijkste dat er is. Dat beweren chefkoks in ieder geval. Er bestaan heel veel manieren waarop een hardgekookt ei kan mislukken: de dooier is te hard, het wit te lopend, de schel gebarsten,… Gelukkig kan je nu stoppen met sukkelen achter het fornuis, want op deze manier is het een eitje! (Flauw, ik weet het, maar het was een binnenkopper.)
De truc is zo simpel: je kookt het ei niet, maar stoomt het. In de pan moet je slechts een bodempje water gieten. Het ei mag niet eens onderstaan. Daarna leg je een deksel op de pan en laat je het vuur zijn werk doen. Na 9,5 minuut op medium vuur doe je het ei schrikken door het onder koud stromend water te houden.
En dat is het. Dat is alles. Zo maak je het perfecte ei, met een harde witte buitenkant en een lekker lopende dooier.

Video: “Zo maak je het perfecte hardgekookte ei”: