Sergio Herman opent vandaag luxefrituur in Antwerpen en zoveel kost een frietje stoofvlees

Frites Atelier.

Sterrenchef opent vandaag in Antwerpen in de Korte Gasthuisstraat een frituur, niet zomaar ééntje, wel Frites Atelier. Hij wil onder die naam een heuse international keten maken met vestigingen in Milaan, Barcelona en een niet nader bekende locatie in Duitsland. Eerder opende de Nederlander ook al filialen in Den Haag, Utrecht en Arnhem in zijn thuisland.

“Ik ben opgegroeid in de grensstreek en reed vroeger al met mijn brommer naar Vlaanderen om frieten te eten. Jullie hebben de beste frieten ter wereld. Ik heb dus zeker niet de pretentie om te zeggen dat de mijne beter zijn. Ze passen er wel gewoon tussen”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

Waarom moeten de mensen naar Frites Atelier gaan? “Dit concept bestond nog niet. Beleving met een gezellige zaak, de familiale bistrosfeer, de versgemaakte sauzen, leuke muziek, personeel in hippe kledij. En een subtiele frietgeur, niet doordringend, daarom hebben we een zeer goed afzuigsysteem in combinatie met een geurmachine die het aangename aroma van basilicum verspreidt.”

(lees verder op de volgende pagina)