RECEPT: Zeeuwse mosselen op de plancha

Het mosselseizoen is weer begonnen!

Zin om mosselen op een originele manier klaar te maken? North Sea Chef Ilse d’Hooge heeft een recept op basis van mosselen ontwikkeld om klaar te maken op de plancha. Heel makkelijk en smaakvol! Het is een goede gelegenheid om de mossel van bij ons te proeven. Smakelijk!

mosselenplancha2


Recept mosselen met gegrilde paprika’s op de plancha

Porties: 4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 el olijfolie
  • 4 rode paprika’s
  • peper en zout
  • 1 chilipeper
  • 2 à 3 lente-uitjes
  • 1 kl piment d’Espelette
  • 2 el gehakte bieslook
  • borrelglaasje Hierbas de las dunas

Bereiding:

  1. Wrijf de paprika’s in met olie en leg ze op de plancha. Draai ze om tot het vel van de paprika’s zwart geblakerd is. Steek ze in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de paprika’s en snijd ze daarna in repen.
  2. Snipper de knoflook en chilipeper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Spoel de mosselen.
  3. Verhit de plancha Forge Adour, leg er de mosselen op. Besprenkel met de olijfolie en strooi er knoflook, tijm, chilipeper en paprika’s over. Kruid met peper en zout en de piment d’espelette. Hussel met een steekspaan door elkaar tot de mosselen geopend zijn.
  4. Strooi er nog de lente-ui en bieslook over. Blus met een borrelglaasje hierbas de las dunas en serveer meteen met de mosselspatel Forge Adour.

Smakelijk!

mosselenplancha3


Mosselspatel Forge Adour: € 27.50

Plancha Sukaldea Forge Adour: vanaf  € 399

mosselenplancha4