RECEPT: Rolletjes op makiwijze

Een originele sushi.

[quote_box_left]

Bereiding: 25 minuten

Rusttijd: 1 uur

Budget: goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 8 sneden mals wit toastbrood
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 8 sneden Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel*
  • 1 komkommer
  • een bosje jonge ui
  • 40 g boter
  • 1 theelepel mild paprikapoeder

Bereiding:

Laat de boter op kamertemperatuur mals worden en vermeng ze met de paprika. Schil de komkommer. Na het verwijderen van de schil blijf je doorschillen om heel dunne lange plakken komkommer te bekomen. Leg de komkommerplakken in een vergiet en bestrooi ze met zout om hun sappen te laten uitlekken. Snijd de jonge uien in de lengte in dunne repen. Snijd de korsten van het toastbrood af.

Leg een groot stuk huishoudfolie op je werkblad. Leg hierop een snee toastbrood en bedek deze met huishoudfolie. Rol het toastbrood plat met een deegrol. Spoel de komkommerplakken af en dep ze droog. Beboter het toastbrood en bedek het met een sneetje gerookte zalm, een plakje Gouda*, enkele dunne plakken komkommer en leg aan de randen wat repen jonge ui. Rol dit met behulp van de huishoudfolie op tot een vaste, stevige worst. Laat de worsten een uur rusten in de koelkast. Verwijder daarna de huishoudfolie en snijd de worst voorzichtig in rolletjes van 2 cm dik.

Maki


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]